Een persoonlijke lening zonder BKR toetsing afsluiten zal helaas niet gaan. Een persoonlijke lening kan meestal pas vanaf 1000 euro worden afgesloten en dus zult u ook altijd bij het BKR worden getoetst. Een persoonlijke lening heeft ook een veel langere looptijd als bijvoorbeeld de minilening. Hoeveel langer dit is kunt u zelf aangeven bij het aanvragen van uw lening. Het hangt er voornamelijk vanaf wat u maandelijks kunt missen aan geld om af te lossen. Indien dit niet veel is zal vanzelfsprekend de persoonlijke lening een wat langere looptijd hebben.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is eigenlijk een lening die u afsluit indien u ergens gericht geld voor wilt lenen. Wilt u bijvoorbeeld geld lenen voor een boot of iets dergelijks, dan kunt u dit het beste doen met een persoonlijke lening. De reden is simpel. Als u iets gaat kopen waarvan u weet wat het kost kunt u een lening gebruiken die perfect is afgestemd op het leendoel. Als u weet dat een boot 20000 euro kost kunt u dus een persoonlijke lening van 20000 euro afsluiten. U kunt dan precies zien wat u maandelijks kwijt bent en na hoeveel tijd dan de lening in zijn geheel is afgelost. U kunt ook eerst bij een berekening van een lening aangeven hoe lang u erover wilt doen en u ziet dan vanzelf wat u maandelijks moet betalen. U kunt het dus vanaf 2 kanten benaderen.

Hoeveel rente betaalt u?

Hoeveel rente u betaalt is afhankelijk van 2 factoren. De eerste factor is vanzelfsprekend de markt zoals die nu is wat rentes betreft en de tweede factor is de geldverstrekker. De ene geldverstrekker kan wat rente betreft een stuk goedkoper zijn dan de ander. Hier dient dan ook goed naar gekeken te worden om te voorkomen dat u met een dure lening eindigt. Tevens dient u te kijken naar aanvullende voorwaarden indien die aanwezig zijn.