Het geld lenen bij een particulier is in de afgelopen jaren wel flink afgenomen naar ons idee. Overigens is het nog op genoeg plaatsen mogelijk om een particuliere lening af te sluiten. Als u dit namelijk intoetst in een zoekmachine kunt u nog op genoeg online marktplaatsen terecht waar mensen u geld kunnen lenen. Er zullen ongetwijfeld veel eerlijke mensen zijn die dit doen, maar pas op voor die paar mensen die er alleen op uit zijn om u te bedonderen. Bedonderen gebeurt dan in de zin van u onder valse voorwaarden een lening laten afsluiten en u vervolgens flink in de nesten laten komen, omdat er onder andere voorwaarden de lening is afgesloten als deze op voorhand is besproken. Over het algemeen gaat ook particulier geld lenen wel met een soort van contract, dus het is zaak deze uiterst zorgvuldig door te lezen alvorens u iets toezegt.

Particulier lenen op de schop

Wat ons betreft mag particulier lenen wel verboden worden. Er gebeuren in die wereld zulke vervelende zaken dat het eigenlijk alleen maar voor een hoop ellende zorgt. Het zijn ook vaak de mensen die radeloos zijn en overal hebben geprobeerd geld te lenen die uiteindelijk uitkomen bij een particuliere lening. Vervolgens spelen bepaalde mensen die een particuliere lening aanbieden hier op in door de boel te belazeren of door gewoon een zeer oneerbaar voorstel te doen, waarvan ze weten dat er altijd mensen radeloos genoeg zijn om er akkoord mee te gaan. Dit maakt particulier geld lenen best wel riskant. Tenzij u weet met wie u te maken heeft blijft het natuurlijk een wildvreemde van wie u geld leent.

Geld lenen bij daarvoor bevoegde instanties

Het is zeker aan te raden om gewoon geld te lenen bij daarvoor bevoegde instanties. Ga dus niet zomaar geld lenen bij iemand die u niet kent en die particulier bezig is met het verstrekken van leningen. Instanties die leningen verstrekken beschikken over de juiste papieren en certificaten en kunnen u ook bijstaan indien dit nodig is, aangezien zij de juiste kennis in huis hebben. Kortom, particulier geld lenen kunt u maar beter niet doen.