Over het algemeen is de kleine lening het makkelijkst af te sluiten waar het geld lenen met BKR betreft. Als u dit dus wilt zult u in veel gevallen met een klein bedrag genoegen moeten nemen. Neemt u hier geen genoegen mee, dan kunt u het altijd proberen bij een instantie om een aanvraag te doen voor een groot bedrag. U weet zelf dan al dat de kans op afwijzing reƫel is. Een aanvraag kost u echter niets, behalve tijd dan, en u kunt dus zoveel aanvragen doen bij geldverstrekkers als u zelf wenst.

Kleine lening wel het duurst

Als u gaan berekenen wat u voor een kleine lening aan rente kwijt bent in verhouding met leningen als een persoonlijke lening (welke overigens ook heel duur kunnen uitvallen, maar dat terzijde) is het bedrag wat u aan rente kwijt zult zijn opmerkelijk hoog. Dat is dus letterlijk wel de prijs die u betaalt voor een kleine lening als de minilening. Calculeer dit dus wel in als u geld gaat lenen. Veel mensen nemen echter de hoge kosten er maar bij omdat ze zich goed bewust zijn van het feit dat elders lenen en ook op een andere manier geld lenen vaak niet mogelijk is.

Houd rekening met de risico’s

Eigenlijk is het enige risico wat u loopt het feit dat u niet op tijd over het geldbedrag beschikt dat nodig is om de lening terug te betalen aan de geldverstrekker die deze aan u heeft uitgeleend. Dit is het enige risico, maar uiteraard ook het grootst mogelijk risico dat u kunt lopen bij een geldlening. Houd goed rekening met dit risico en laat dit geen risico zijn.