Een minilening is een heel typische lening. De minilening heeft kenmerken die eigenlijk geen enkele andere lening heeft. Zo is het ook eigenlijk de enige manier om te kunnen lenen zonder BKR toetsing. Dit is bij geen enkele andere lening mogelijk. Vroeger waren hier nog wel enkele mogelijkheden toe, maar gezien het feit dat steeds meer mensen schulden hebben en dus problemen zullen hebben als ze uiteindelijk hun lening moeten terug betalen verkrijgt niet iedereen zomaar een lening.

Bij een minilening ligt dit anders, omdat geld lenen zonder BKR toetsing hier geen risico vormt gezien het geringe bedrag dat er valt te lenen. Om zonder een BKR toetsing geld te gaan uitlenen vormt natuurlijk toch ergens wel een klein risico en daarom doet bijvoorbeeld CashBob ook aan de garantiestelling, zodat het uitgeleende geld altijd terug komt.

Wat een minilening bijzonder maakt is dus het gemak waarmee geld valt te lenen, maar ook de snelheid van handelen. Dit geldt voor zowel keuren alsmede het geld overmaken naar de consument. Wat ook een typisch kenmerk is, maar wat hoogstwaarschijnlijk niet bepaald als een voordeel wordt gezien, is de korte tijd die de lening maar loopt. 21 dagen of een maand lijken misschien redelijk lang, maar vaak zijn ze toch net iets sneller voorbij dan dat u er erg in hebt. Desalniettemin is het gewoon een goede lening, laat daar geen misverstanden over bestaan.

Mits er goed met de lening wordt omgegaan kan de minilening echt handig zijn. Juist vanwege de snelheid waarmee het hele proces in gang wordt gezet vanaf de aanvraag van de lening tot aan uitbetaling kan deze lening als zeer prettig worden ervaren.