Een minilening is vrij goedkoop. Echter hangt het er hierbij absoluut wel vanaf waar u de minilening gaat afsluiten. Er zijn namelijk meerdere geldverstrekkers actief, maar wij hebben ervoor gekozen op onze website niet al deze geldverstrekkers neer te zetten. Dit heeft als reden dat we van mening zijn dat duidelijk niet alle geldverstrekkers even betrouwbaar ogen en dat we u uiteraard geen geldverstrekker willen aanraden waarvan wij zelf onze twijfels hebben of waarvan de denken dat zij de voorwaarden van hun minilening niet compleet helder communiceren naar u als consument.

Rente

U betaalt rente over uw minilening. De mate waarin u rente betaalt zal ook bepalen hoe goedkoop uw lening werkelijk is. Bekijk dus altijd rentepercentages, want deze geven een goed beeld van het feit of de minilening werkelijk goedkoop is of alleen goedkoop lijkt omdat het om weinig geld gaat.

Lage kosten

Het feit dat u voor een minilening lage kosten betaalt wilt nog niet altijd zeggen dat deze kosten ook laag zijn als we ze verhouden tot het geleende bedrag. Stel dat u bij een geldverstrekker namelijk 500 euro leent en u moet 600 euro terugbetalen, dan heeft u ‘maar’ 100 euro kosten voor uw lening. Echter is dit wel 20% van het totaal geleende bedrag en dat is dus eigenlijk gewoon veel te hoog. Het is dus zo dan 100 euro in eerste instantie misschien niet veel geld lijkt om als kosten te betalen, maar hierbij verschilt het dus wel of u 500 euro gaat lenen of 5000 euro. Bij de laatste zou een bedrag van 100 euro aan kosten inderdaad wel laag zijn.