Heeft u mogelijkheden tot het lenen van geld als u geld krijgt uit een uitkering? Het antwoord is hier moeilijk op te geven, want dit is afhankelijk van het feit hoeveel u krijgt van uw uitkeringsinstantie. We kunnen u in elk geval mededelen dat bijvoorbeeld een aanbieder als CashBob hier moeilijk over doet, vooral omdat uw uitkering hoogstwaarschijnlijk niet boven het bedrag uitkomt dat CashBob als minimum stelt voor een maandelijks inkomen.

Wij vinden dat als u geld wilt lenen ondanks dat u een uitkering heeft u wel een goede reden moet hebben om ├╝berhaupt geld te lenen. Doe dit dan ook niet voor onzinnige dingen. U kunt geld lenen zonder BKR toetsing en dat is in principe al een tegemoetkoming aan de consument, aangezien dit ten eerste tijd scheelt en ten tweede veel meer mensen in aanmerking komen voor een lening. Daar wordt dan vaak wel uitgegaan van het feit dat u een ‘normaal’ inkomen heeft. In dit geval beschouwen we een uitkering even niet als een normaal inkomen.

U kunt altijd proberen om geld te lenen met een uitkering. Als u geen aanvraag doet voor een lening zult u nooit weten of het wel of niet gaat lukken. Echter achten wij de kans dat u voor een lening wordt goedgekeurd een stuk kleiner dan wanneer u gewoon over een inkomen uit werkzaamheden zou beschikken. Voor zowel de minilening als hogere leningen geldt: Bekijk de voorwaarden van de kredietverstrekker en zie of u in aanmerking komt voor een lening als u een uitkering heeft.