De garantiestelling die is ingevoerd door een paar van de minilening aanbieders is eigenlijk de voornaamste reden dat zij nu een minilening kunnen aanbieden zonder dat ze rente aan u als consument hoeven te rekenen.

Waarom is de garantiestelling in het leven geroepen?

Voorheen was een hoge rente en vooral een bizar hoog rentetarief bij te laat aflossen de voornaamste reden dat consumenten zichzelf wel genoodzaakt zagen om niet te laat te zijn met het terug storten van het geleende bedrag. Dit was dus dé manier voor minilening aanbieders om zichzelf ervan te verzekeren dat ze het geld wel zouden terug krijgen binnen de afgesproken periode.

Als een consument toch te laat was dan moest deze dus (bovenop de al hoge rente van de lening zelf) een zeer hoog boetebedrag of een extra rente betalen. Dit heeft in het verleden al tot een hoop commotie geleid en het heeft ook mensen flink in de problemen gebracht.

Omdat toch veel mensen bij de minilening uitkomen omdat ze willen geld lenen zonder BKR gaat dit in de toekomst echt voor heel veel minder problemen zorgen.

Wat houdt de garantiestelling in?

De garantiestelling houdt niks anders in als dat er iemand voor u garant staat. Met andere woorden een soort borg. Waar u misschien niet in de periode waarin de lening loopt kunt aflossen zal degene die voor u garant staat dat kunnen doen. Het doel hierachter is dus dat minilening aanbieders altijd hun geld terug kunnen verwachten. Daarnaast scheelt het ook een heleboel mensen hoge boetes.

Juist omdat de markt van de minilening een tijdlang onder vuur heeft gelegen dóór die hoge boetes is dit systeem ingevoerd. Dit maakt het afsluiten van een minilening en geld lenen zonder BKR populairder omdat er nu van rente geen enkele sprake meer is. Wat ons betreft een uitstekende verbetering.