Een doorlopend krediet is een lening die helaas niet toegankelijk is voor iemand die een BKR codering heeft. Het doorlopend krediet is namelijk in tegenstelling tot een minilening geen kleine lening en dus zal hiervoor niet alleen een BKR toetsing plaatsvinden, maar ook zullen mensen met een BKR codering hiervoor dus worden geweigerd. Dit gebeurt simpelweg door het risico wat hieraan kleeft en het feit dat een doorlopend krediet vaak om een heleboel meer geld gaat dan een lening als de minilening.

Er zijn bepaalde geldverstrekkers die wel bepaalde regelingen kunnen treffen voor mensen met een BKR codering om toch maar een doorlopend krediet af te sluiten. Let er echter goed op dat omwille het feit dat u dus een risico vormt met uw BKR codering dit risico wel zal worden beperkt door aanvullende voorwaarden te hanteren. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat dit risico wordt gecompenseerd door het heffen van een veel hogere rente en dergelijken. Dit betekent dus dat de lening u meer zal kosten dan gemiddeld en dat dit dus bepaald niet handig voor u is om te doen.

Hoeveel kunt u lenen met een doorlopend krediet?

Doorlopende kredieten lopen doorgaans tot zo’n 50.000 euro, maar de ene geldverstrekker is de andere niet. Sommigen bieden als maximum bedrag minder aan dan deze 50.000 euro, terwijl anderen daar juist nog wat boven zitten.