Zoals de titel van dit artikel al zegt zit er nogal wat verschil in de diverse BKR coderingen die er zijn te vergeven bij een betalingsachterstand. Stel dat u de meest lichte vorm hebt van de BKR codering, dan is er ongetwijfeld ergens een kredietverstrekker die u een lening wil verstrekken. Maar ook als dit gebeurt kunt u er vanuit gaan dat het hier niet om een grote som geld zal gaan.

Heeft u echter de zwaarste vorm van een codering bij uw naam staan, dan zal er van geld lenen weinig tot niks terecht komen. Het is natuurlijk niet voor niets dat geld lenen zonder BKR toetsing zo populair is geworden de laatste periode. Dankzij de financiële crisis lopen kredietverstrekkers niet verlegen om wanbetalers. We zeggen niet dat u een wanbetaler bent als u een codering bij uw naam hebt staan, maar voor de kredietverstrekkers is het vaak één pot nat.

Hoe kom ik mijn BKR codering te weten?

De status van uw BKR codering is aan te vragen bij het BKR. Dit kost u echter wel eenmalig €4,95. Toch kan het de moeite lonen om op de hoogte te zijn van uw eigen codering, aangezien de meeste mensen er niet eens weet van hebben dat ze negatief staan geregistreerd.