Veel mensen zijn zich totaal niet goed bewust of ze wel of geen BKR codering hebben. Dit geldt zeker voor mensen die denken dat ze een BKR codering hebben en daardoor dus ook denken dat ze beperkt worden in het lenen van geld terwijl dit helemaal niet het geval is en zij dus gewoon in staat zijn om geld te lenen niet als ieder ander die ook geen BKR codering heeft.

BKR codering hebben niet het eeuwige leven en verdwijnen na verloop van tijd weer. Dit duurt om precies te zijn 5 jaar. Aangezien de meesten deze periode niet precies bijhouden weten zij ook niet of ze al dan een BKR codering hebben. En als u niet weet of u wel of geen BKR codering heeft kunt u ook onmogelijk weten wat uw mogelijkheden tot het lenen van geld zijn.

Vraag uw BKR codering op bij het BKR

Het BKR is de instantie die alle gegevens over u en uw BKR codering heeft. Door met het contact te leggen kunt u er snel achter komen of u een BKR codering heeft. Let erop dat de dienst voor het inkijken van uw gegevens niet kosteloos is en dat hier wel een klein bedrag aan zit gekoppeld. Het gaat niet om veel geld, slechts enkele euro’s. Door uw gegevens op te vragen weet u meteen hoe u ervoor staat en wat er mogelijk is met geld lenen en of geld lenen zonder BKR toetsing dus op u van toepassing zal zijn of niet.