Als u geld wilt lenen zonder BKR toetsing komt u in principe,  zoals u al op de hoofdpagina heeft kunnen lezen, uit bij een minilening. Als u vervolgens heeft besloten dat u deze lening wel bij uw situatie vindt passen kunt u de lening gaan aanvragen.

Hoe gaat de leningaanvraag in zijn werk?

Het aanvragen van een minilening verschilt eigenlijk niet zoveel van die van bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Ondanks dat er geen BKR toetsing plaatsvindt willen de aanbieders toch een aantal dingen van u weten voordat ze besluiten of ze u geld gaan lenen ja of nee.

Wat heel belangrijk is, is dat u een loonstrook kunt overleggen waaruit blijkt dat u elke maand inkomen ontvangt uit werkzaamheden. Overigens kan inkomen uit een uitkering ook volstaan.

Daarnaast moet u bij uw aanvraag uiteraard kunnen verifiëren wie u bent. Dit zult u moeten doen door middel van een officieel document zoals een paspoort of een rijbewijs.

Vervolgens dient u (in het geval van CashBob en Betaaldag) aan te geven welke persoon er voor u garant staat. Hierover kunt u meer lezen in het stukje over garantiestelling. Als blijkt dat u niemand weet om voor u garant te staan kunt u ook gebruik maken van de dienst, van zowel CashBob als Betaaldag, om via hun garantiestelling te regelen. Hieraan zit wel een eigen bijdrage verbonden.